Maxthon: De Chinezen komen er aan

Zeker nu de Amerikaanse economie ten onder gaat aan de eigen hebberigheid, moeten we wennen aan de komst van de Chinezen. En de terugkeer van de Europeanen, want het is niet zo heel lang geleden dat economen aan konden tonen dat economiexebn met een Rijnlandse inslag beter presteren dan de Angelsaksische.

Geloof het of niet, maar samenlevingen met minder inkomensverschillen presteren economisch beter dan samenlevingen met meer verschil. Die praatjes van de besten nog beter belonen om beter te presteren doen het goed als er grote vernieuwingen zijn, zoals Internet of de stoommachine. Dan wordt het nemen van risico’s fors beloond. Iets minder riskant werken is echter op de lange duur beter. Dat voorkomt dat eenzijdig op bijvoorbeeld hypotheekleningen wordt ingezet of dat er teveel met geleend geld geinvesteerd wordt.

Nu zult u denken: die Chinezen werken alleen voor Amerikaanse bedrijven die productie uitbesteden. Stort de Amerikaanse economie in, dan stort de Chinese ook in. Het wordt immers in het Westen verzonnen en in het Oosten uitgevoerd. Dat wordt steeds minder waar. Kijk maar eens naar de browser Maxthon.

<!– @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>

Maxthon heeft dingen die Firefox mist. Is soms sneller en biedt standaard alle fantastische functies die Firefox zelfs niet met ad-ons biedt. , zoals Advanced ADS blocker: steun pop-up blocker ende inhoud van websites te filteren, ondersteuning voor reguliereexpressies. Tabbladen werken beter dan bij Firefox. Ga maar eens kijken. Hier.

China’s gevaar is dat ze te veel leunde op de Amerikaanse werkwijze. De inkomensverschillen zijn fors geworden. De vervuiling ook. Verder is de mensenrechtensituatie waardeloos, wat ze uiteindelijk ook gaat opbreken. Als ze leren van de crisis, wordt het vast leuk. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: