Maximumquotum mannen in raden van bestuur

Persoonlijk vind ik mensen die 80 uur werken een beetje geschift. Zij hebben geen persoonlijk leven en hun blik op de werkelijkheid zal langzaam verwrongen raken. Maar goed, ze gaan hun gang maar. Lastiger is het als deze mensen de baas worden van grote ondernemingen. Ik geloof niet dat deze leden van de raad van bestuur goede ondernemers zijn: ze hoeven zich geen zorgen te maken dat ze failliet gaan, falen ze dan krijgen ze een zak geld. Het maakt de raad van bestuur ook eenzijdig: het zijn mensen die onrust opzoeken. Maar goed, de consumenten straffen deze bedrijven wel af.

Wel vind ik het jammer dat alleen mannen dergelijke rotklussen moeten doen. Het is geen gezond werk, de mannen missen elke blik op de realiteit en niet zelden leiden dergelijke klussen tot akelige scheidingen.
Ik stel daarom voor een maximum quotum in te voeren voor mannen in de raad van bestuur. Vrouwen moeten ook maar eens aan de bak.

Verder vind ik dat de beloningen in die kringen wel wat omlaag mogen. Aangezien in veel gevallen dat vrouwen aan de bak komen de beloningen dalen, heeft zo’n maximumquotum nog aardige neveneffecten. Het is natuurlijk wel wat gekunsteld om het wettelijk te verplichten, maar laten we het idee eens serieus bekijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: