Reacties op PVV dom en hypocriet

De PVV heeft weer eens een lekker provocatieve en dit keer ook nog zeer foute actie op gezet. Het gaat om het Meldpunt Midden en Oost-Europeanen. De start is nog niet zo gek. Nederland heeft veel voordelen van de Europese Unie, maar op dit moment vallen de nadelen op. Denk aan het redden van de euro. Ook het idee dat Nederland nu erg veel werkers van de rest van de EU toelaat is iets dat nu opkomt (waarschijnlijk helemaal niet zo slecht is voor de economie, maar individueel pijn kan doen). Het gaat om veel mensen en dat geeft overlast en vraagt aanpassing. De PVV is notoir anti-EU en probeert zijn gelijk te halen. Natuurlijk meldt niemand dat hij zijn huis heeft laten schilderen door een Pool om goedkoop af te zijn. Maar waarom reageert iedereen zo als door een wesp gestoken?

 

Overigens zijn de problemen al lang ook benoemd door andere partijen, dus de PVV heeft geen taboe te doorbreken. Fout is het initiatief omdat het niet helpt en louter bedoeld is om de PVV te profileren. De problemen zijn bekend, maar de PVV suggereert met het meldpunt iets te veranderen. Fout is het ook omdat het elke Pool stigmatiseert: hield de PVV zich eerst voorzichtig door niet de Marokkanen te benoemen, maar de Islam, nu zijn de Polen fout. Het helpt niet, maar zet de zaak wel op scherp. De SGP heeft gelukkig ook geen meldpunt Vrouwen op de arbeidsmarkt. “Meld ons als je je baan bent kwijtgeraakt aan een vrouw!”.

Maar nu de provocatie. Bedrijven roepen schande omdat ze schade ondervinden. Het meldpunt haalt de voorpagina’s van kranten. Bij de PVV is altijd alles nieuws. De overdreven reacties op de PVV zijn hypocriet en dom. Laatst was er iemand die riep dat het altijd mannen zijn die overlast rond criminaliteit veroorzaken. Die had een punt. De meeste gevangenen zijn man. Niemand die er zich erg druk over maakte, brandje vanzelf uitgegaan. Stel je voor dat niemand aandacht had gegeven aan dat meldpunt. Dan was er niets gebeurd. De problemen waren al bekend.

Stel je voor dat er oorlog uitbrak en niemand kwam opdagen. Het zal wel naief zijn om te denken dat het mogelijk is om een PVV actie te negeren. Helaas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: